Представници града Градишка учествовали на конференцији у оквиру МЕГ пројекта

Предствници града Градишка учествовали су  на  конференцији под називом „Комуналне водне услуге у Босни и Херцеговини: Преглед кључних достигнућа и пут напријед“, која је одржана 3. и 4 октобра у Сарајеву.

Конференција је одржана у оквиру Пројекта заштите околине и економског управљања (МЕГ пројекта), који финансира Влада Швицарске у партнерству са локалним самоуправама и Развојним програмом Уједињених нација (UNDP БиХ).

Уводни говор на конференцији одржао је градоначелник Градишка Зоран Аџић, обзиром да је Градишка прворангирани град у МЕГ пројекту према оцјенама из марта 2019. године.

Градоначелник Аџић је том приликом  истакао значај МЕГ пројекта за развој града, те изразио жељу за учешћем у другој фази предметног пројекта.

У уводном дјелу конференције гобориле су директорица за сарадњу при Амбасади Швицарске у БиХ Барбара Дитвилер Шоер и резидентна представница Развојног програма Уједињених нација у БиХ Стелиана Недера.

Остали представници града Градишка су учествовали су у панел дискусијама које су организоване у склопу конференције.

Конференција је уједно била и прилика за презентацију потенцијала и остварених постигнућа у Градишци, као и могућности покретања нових пословних сарадњи везаних за развојне пројекте.

Share With: