Представа „Хркачи“ до суза насмијала градишку публику

У Културном центру Градишка синоћ је изведена представа „Хркачи“ Народног позоришта Републике Српске. Ова комедија инспирисана је људским односима у времену пандемије, а беспријекорна игра глумаца одушевила је публику у Градишци.

Аутор и редитељ представе је Никола Пејаковић, а у “Хркачима” играју Николина Фригановић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин, Данило Керкез и Миодраг Маркићевић. Глумци су испраћени уз велики број аплaуза, јер су публици омогућили да ужива у више од сат и по времена врхунског хумора.

Глумац Данило Керкез каже да му је драго што публика овако реагује, икао је период панедмије ковида био за неке тежак, али опет хтјели смо да се насмијемо да се то преброди на један лијеп, хумористичан начин.

Представа „Хркачи“ премијерно је одиграна у марту ове године и извођена је више пута. Умјетнички савјет НП РС ову представу прогласио је за најбољу за претходну сезону, јер је Никола Пејаковић успио да на сцену преточи актуелну атмосферу пандемије ковида-19 и њен утицај на живот обичног човјека.

Представу „Хркачи“ глумци Народног позоришта Републике Српске играли су у част недавно преминулог колеге, градишког глумца Драшкa Видовића који је обиљежио протеклих двадесет година позоришта у Градишци. Такође сав приход од играња представе донираће породици Драшка Видовића.

Н.Миљковић

Share With: