Предавање средњошколцима о безбједности у саобраћају

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржаће сутра, 26. маја, предавање на тему „Безбједност младих у саобраћају“ у Техничкој школи Градишка са почетком у 13.10 часова.

У оквиру пројекта „Кад се живот преокрене“, представници Агенције одржаће предавање  на тему „Безбједност младих у саобраћају“ ученицима средњих школа завршних разреда у 15 јединица локалне самоуправе.

Средњошколци ће имати прилику да послушају причу Зорана Вујина, особе која је учествовала у саобраћајној незгоди, те задобила тешке тјелесне повреде и трајни инвалидитет. „Лична прича Зорана Вујина“ приказаће посљедице саобраћајне незгоде и грешке које су довеле до незгоде.

Средњошколци ће погледати и презентацију мастер инжењера саобраћаја Николе Торбице у име Агенције за безбједност саобраћаја. Осим тога,  биће приказане „пијане наочаре“ које симулирају ефекат утицаја алкохола, те приказују ученицима како алкохол дјелује првенствено на вид човјека и које су моторичке способности  отежане када су под утицајем алкохола.

Циљ пројекта је да се ученицима средње школе који су на прагу полагања возачког испита, те су потенцијални будући возачи, скрене пажња на опасности којима су изложени млади возачи и побољшање безбједности у саобраћају.

Д. Јанковић

Share With: