Превентивна кампања „101 живот“ – смањити број страдалих у саобраћајним незгодама (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи превентивну кампању симболичног назива „#101 живот“ с циљем смањења броја погинулих на путевима Српске у јулу у августу,  када је безбједност учесника у саобраћају најугроженија.

Фокус ће бити контрола непрописне брзине употребом 12 пресретача, 21 мобилног радарског система и на основу стационарних система на подручју већег броја градова и општина широм Српске.

Начелник  Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић рекао је да је аналаиза  у протеклих неколико година показала да је током јула и августа забиљежен највећи број саобраћајних незгода са тешким посљедицама и смртно страдалим лицима.

На подручју Полицијске управе Градишка у првих шест мјесеци ове године  догодило се 270 саобраћајних незгода у којима су смртно страдала два бициклиста, један мотоциклиста, један возач аутомобила и један  пјешак. У истом периоду забиљежено је и 17 саобраћајних незгода у којима је 19 лица  задобило теже тјелесне повреде.

Трифковић је нагласио да ће током кампање полицијски службеници спроводити превентивне и репресивне  мјере. Грађанима ће кроз разне активности  бити указано на значај поштовања саобраћајних прописа, а планирана је и контрола непрописне брзине кретања.

У фокусу ће бити и појачана контрола кориштења мобилних телефона током управљања возила и појачана контрола двоточкаша, односно мопеда и мотоцикала, као и вожња у алкохолисаном стању.

С.Видовић

Share With: