Први Фестивал спорта у Градишци

Први  Фестивал спорта биће одржан  у Градишци од 9. до 11. септембра у оквиру програма „Градишка јесен 2021“.

Шеф Одсјека за друштвене дјелатности у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности града Градишка Иван Раденовић гостујући у програму Радио Градишке рекао је да је отварање фестивала је предвиђено у четвртак, 9. септембра на полатоу Културног центра са почетком у 19.00 часова. Том приликом предвиђена је изложба Удружења грађана Денариус под називом „На крилима младости“ на којој ће бити представљен развој спорта у Градишци кроз историју. У исто вријеме планирано је и представљање спортских организација.

Раденовић је додао да су у петак 10. септембра од 11 до 13 часова планирани показни тренинзи спортских клубова у Видовданској улици, Спомен парку, платоу Културног центра, Тргу Чубриловића и обали ријеке Саве.

Пробни тренинзи спортских клубова биће одржани у времену од 09.00 до 18.00 часова у Спортској дворани „Арена“ Градишка, Градском стадиону „Велимир Сомболац“ и градској куглани.

Раденовић је истакао да је циљ одржавања овог догађаја приближити спорт свима, подстаћи учествовање у спорту и подићи свијест о важности бављењем спортом за све генерације. Он је додао да Градска управа ради на промоцији спорта истичући да је у Градишци покренут и пројекат Лига такмичења у одбојци и кошарци за ученике и ученице основних школа као саставни дио Млаих олимпијских игара Републике Српске.

Г. Влаинић

Share With: