Појачан саобраћај теретних возила

Јутрос се саобраћај  на већини путева у РС одвија редовно, по претежно сувим коловозима. Упозоравамо на опасност од одрона камења и земље на дионицама у усјецима и поред камених косина. Возачима савјетујемо опрезнију вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04.

На ГП у БиХ  јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Због формирања конвоја у земљама окружења долази до стварања  дугих колона теретних возила на свим граничним прелазима БиХ.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према Босни и Херцеговини. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе ГП Клобук. 

АМС РС још једном апелује на све становнике Републике Српске да прате упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе.

Share With: