Појачан интензитет саобраћаја на већини путева и граничних прелаза

Појачан је интензитет саобраћаја на већини путних праваца и граничних прелаза, а висока температура отежава вожњу, па се возачима савјетује да праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања.

Скрећемо пажњу и на повећан број мотоциклиста на путевима, као и на успорено одвијање саобраћаја на дионицама гдје се изводе радови.

На магистралном путу МI-108, дионица Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука-Приједор, саобраћај ће се изводити уз измијењен режим вожње. ( до 31.12.2022.)Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на магистралном путу МI-101 дионица Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичим ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења. Ово рјешење је на снази од 24.12.2020.године и важи до стицања услова за безбједно и несметано одвијање саобраћаја.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ

Дуге колоне возила биљежимо на излазу  на граничним прелазима: Градишка,Делеуша, Изачић, Велика Кладуша, Хум и Зупци,док је на улазу у БиХ појачана фреквенција возила на ГП Доња Градина и Костајница.

На осталим ГП  задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With: