Појачана контрола брзине кретања возила на подручју ПУ Градишка

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од данас 6. маја па до 31. маја биће појачана контрола учесника у саобраћају путем радарског система “Дуал“ намијењеног за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијског службеника и без заустављања возила.

Такође до 31. маја  контрола брзине кретања возила вршиће се и аутоматским уређајем за мјерење брзине ’’Tru Cam I’’, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Из Полицијске управе Градишка подсјећају  да мобилни радарски системи функционишу у свим временским условима, посебан ефекат постиже се у ноћним условима, а могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Такође, наведени радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системемима, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

На путевима које оперативно покрива Полицијска управа Градишка до 10. маја 2020. године  вршиће се  контрола учесника у саобраћају аутоматским мјерењем прекорачења  допуштене брзине кретања помоћу радарских система “Gatso“, тзв. “пресретачи“.

Евидентирање прекршаја вршиће се у покрету, истовремено у доласку и одласку, с тим што ће прекршаји евидентирани у одласку  бити санкционисани директном контролом, а у доласку накнадном обрадом, те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.

Share With: