Поштовањем саобраћајних прописа допринијети заштити дјеце

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује да сви учесници у саобраћају, посебно возачи, буду одговорни у саобраћају и да поштовањем саобраћајних прописа и знакова допринесу заштити дјеце у саобраћају, имајући у виду да сутра почиње нова школска година у Српској.

Почетком школске године очекује се повећано присуство дјеце у саобраћају, а за одређени број њих то значи и прво самостално учествовање у саобраћају, те ће бити појачано ангажовање полицијских службеника са циљем заштите ове категорије учесника, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се подсјећа да МУП Српске традиционално реализује акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“ која се организује са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

Током септембра у урбаним зонама и близини школских објеката појачаће се присуство полицијских службеника са циљем регулисања саобраћаја, смањења брзине вожње и омогућавања безбједног преласка улице за најмлађе категорије.

Појачаће се контрола возила која врше организовани превоз дјеце, а она возила која својим стањем одају сумњу да су технички неисправна биће упућена на ванредни технички преглед.

Једна од активности биће организовање предавања за ученике у основним школама да би се најмлађи ученици упознали о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Share With: