Почињу такмичења у оквиру Малих олимпијских игара

Лига такмичења у одбојци, кошарци и малом фудбалу за ученике и ученице основних школа града Градишка у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске почињe у понедјељак, 7. фебруара у Арени Градишка.

Шеф Одсјека за друштвене дјелатности у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности града Градишка, Иван Раденовић рекао је да Градска управа града Градишка у сарадњи са Министарством породице омладине и спорта Републике Српске и основним школама  ове године организује лигу такмичења у одбојци, кошарци и малом фудбалу за ученике и ученице основних школа града Градишка.

„Лига такмичења је систем који омогућава основним школама града Градишка да кроз већи број утакмица искористе шансу да се пласирају на регионално такмичење у овим  спортовима. Имамо 31 пријављену екипу и у плану је да се одигра преко 70 утакмица. Лига почиње 7. фебруара и све утакмице биће одигране у малој и великој дворани Арене Градишка“, рекао је Раденовић.

За побједнике су обезбјеђене награде у виду медаља и пехара за прве три пласиране екипе али и пехари за најбољег играча и играчицу у све три лиге.

Првопласирана екипа такмичење ће наставити у Регионалном првенству, а касније и Републичком.

Г.Влаинић

Share With: