Почиње емитовање квиза “Научи се, човјече”

Емитовање друге сезоне квиза “Научи се, човјече” почеће данас  у 15 часова и 45 минута на програму РТРС.

У овој сезони тимови ученика од 6. до 9. разреда из тридесет двије школе из различитих општина Републике Српске, показали су своје знање, а међу њима су и ученици Основне школе „Данило Борковић“ Градишка.

Градишку школу престављао је осмочлани тим који је предводио координатор, наставница српског језика и књижевности Мирјана Вукота која је рекла да се у овом квизу учениси такмиче у областима српски језик, историја, географија и општа култура.

Четворочлани такмичарски тим школе „Данило Борковић“ чине капитен Тамара Миленковић, Вукашин Станић, Тајана Марјановић и Елена Вучић. У спортском дијелу такмиче се Никола Суботић и Тихана Михајловић, а у плесном дијелу такмичења Анастасија Мавија и Никола Божић.

Снимање квиза одржано је у фебруару ове године у РТВ дому РТРС, а кроз квиз прошло је укупно 256 ученика од 6. до 9. разреда основне школе.

Спортски бонус тј. такмичење у спорту новина је у квизу у односу на прву сезону.

Новитет је и рубрика „Млади хероји“ у којој ће гледаоци имати прилику да упознају талентовану дјецу широм Републике Српске. У свакој емисији представљен је један млади херој.

У овој сезони квиза биће приказано 15 епизода, од тога 8 квалификационих, 4 четвртфиналне, 2 полуфиналне и 1 финална.

Друга сезона квиза “Научи се, човјече” емитује се од данас, 12. марта, суботом и недјељом у 15.45.

Г.Влаинић

Share With: