Почео хуманитарни турнир „Back to school 2022“

Дводневни хуманитарни турнир у баскету три на три „Back to school 2022“, почео је данас на спортском терену основне школе „Васа Чубриловић“ у Градишци.

Предсједник и тренер „Лидера“ Огњенка Јовичић навела је да на турниру учествује 45 екипа које се такмиче у категоријама минибаскет, млађи пионири, пионири, кадети, јуниори и сениори.

Турнир је употпуњен и другим спортским садржајима, као што је олимпијски полигон за дјецу млађег узраста и шут са центра.

Јовичићева истиче де је ово четврти по реду турнир „Back to school“ и да и ове године има за циљ да се прикупе средстава за набавку школског прибора за око 50 ученика градишких основних школа.

„Осим ове хуманитарне активности, ове године организујемо и акцију „Једна слика за љепши поглед“ гдје сви посјетиоци могу нешто да насликају а те слике ћемо прослиједити Универзитетском клиничком центру Бањалука како би оне уљепшале зидове њихових болничких соба“, додала је она.

На турниру учествују екипе са подручја Градишке, Бањалуке, Лакташа, Костајнице и Прњавора.

Тренер екипе Кошаркашког клуба „Булдогс“ из Прњавора Александар Бокун рекао је да са својом екипом други пут учествује на турниру у Градишци, а да ове године наступају са селекцијама предпионира и јуниора.

„Организација турнира је одлична, има свој хуманитарни карактер што му даје поен више. Кад год можемо одазовемо за позивима на хуманитарне турнире да помогнемо да се прикупи што више новца, те да омогућимо дјеци да се упознају и друже са својим вршњацима што је један од основних циљева оваквих турнира“, нагалсио је Бокун.

Као гост екипе из Прњавора на турнир у Градишку дошао је и Немања Станковић, репрезентативац Србије у баскету три на три у категорији до 23 године и освајач сребрне медаље на овогодишњим Медитеранским играма.

Станковић каже да је на турнир у Градишку дошао да подржи брата своје дјевојке коју је упознао када је прије двије године играо за „Младост“ из Прњавора.

„Први пут сам на неком оваквом турниру за млађе категорије. Био сам на доста турнира у Србији, Републици Српкој, БиХ и другим земљама, али никад на овако добро организованом турниру за најмлађе кошаркаше и кошаркашице. Ово је је одлична манифестција за младе и мислим да треба само да уживају и баве се спортом“, закључио је Станковић.

М.Малешевић

Share With: