Почео међународни џудо турнир у Градишци

Свечани отварањем у Арени Градишка поче је први међунаордни џудо турнир „Трофеј Градишке“. Турнир је окупио више од 500 такмичара из 40 клубова из четири земље Словеније, Хрватске, Србије и БиХ.

Оргaнизатор турнира је Џудо клуб „Козара“ Градишка. Тренер клуба Сашка Тркуља каже да је изузетно задовољна одазивом такмичара, јер клуб постоји врло кратко. „Ми смо показали шта имамо у нашем граду и да једну велику спортску манифестацију можемо организовати у Градишци“ додала је Тркуља.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Денис Шулић, отварајући ову манифестацију рекао је да је упознат са радом Џудо клуба „Козара“ од самог почетка када су били секција и да су захваљујућу великом труду успјели организовати једно од најбољих такмичења не само у Републици Српској него и у региону. „То је показатељ да млади људи у Градишци вриједе и они ће увијек имати моју пуну подршку“ истакао је Шулић.

„Са завршетком спортске дворане дошли су до изражаја и дворански спортови и ово је требало Градишци. Бићемо сигурно препознатљиви по овом како туристички тако је спортски“ рекао је на отварању директор Арене Градишка Милош Вујинић.

Организатори кажу да би такмичење првог међународног џудо турнира „Трофеј Градишке“ требало трајати до 18 часова.

Н.Миљковић

Share With: