Почео „Здравомед 2019“

У Градишци jе данас отворена традиционална привредно-туристичка манифестација „Здравомед 2019“ коју организују Удружење пчелара „Аморфа“ и Удружење „Пчеле-Биље“ уз подршку Туристичке организације и Града Градишка.

Замјеница градоначелника Града Градишка Драгана Илић рекла је да је Градишка и ове године домаћин излагачима из више градова и општина Републике Српске.

„То су наши  драги гости сваке године. Ова година није била повољна за пчеларе, али то су искусни произвођачи тако да и ове године има меда и других пчелињих производа“, рекла је Илићева и позвала грађане да посјете ову манифестацију.

Он је навела да је мед здрав производ који има могућност извоза у Европску унију и додала да иницијативу за брендирање треба да покрену удружења пчелара у Градишци коју ће Град Градишка подржати.

Предсједник Удружења пчелара „Аморфа“ Градишка Дражен Чекић рекао је да се „Здравомед“  у Градишци одржава петнаесту годину за редом с циљем промоција пчелара и удружења пчелара, квалитетног домаћег меда и других производа.

Ове године окупило се око 20 учесника из Градишке, Бањалуке, Прњавора, Дрвара, Петрова и других општина и градова.

Манифестацију су данас посјетили ученици основних школа и малишани из Јавне предшколске установе „Лепа Радић“.

Сајам меда у Градишци биће отворен до суботе 19. октобра у времену од 8 до 18 часова.

Share With: