Почело снимање серијала „Српска варош“ (ФОТО)

Снимање серијала „Српска варош“ почело је данас у Градишци и представља почетак новог времена за Градишку, јер се на тај начин сјећамо времена када су овим улицама корачали најумнији тога доба, рекао је градски менаџер Бојан Вујиновић.

Вујиновић је навео да у серијалу, наш прослављени глумац, Златан Видовић истражује зашто је Српска Варош значајна не само за Градишку већ и Републику Српску и које су то знамените породице тог времена.

Снимање ће након Градишке бити настављено на Српској академији наука и уметности, затим у Патријаршији у Београду са значајним личностима из научног, културног и вјерског живота, али и њиховим потомцима. Снимање ће бити завршено у Бањалуци причом од Љубици Лазић, првој професионалној глумици у БиХ, рођеној у Градишци.

Вујановић је нагласио да ће обновом Српске вароши бити обогаћена туристичка понуда Градишке и враћен сјај који је имала крајем 19. и почетком 20. вијека када је носила синоним „Мали Београд“.

Емитовање овог серијала планирано је 9. јануара наредне године, поводом Дана Републике у програму РТРС-а и РТВГ-а касо и другим ТВ станицама.

Д.Ј./Г.В.

Share With: