Почело асфалтирање путева у Градишци

На подручју Градишке почели су радови на уређењу путева и улица. Ове године у девет мјесних заједница планирано је да се асфалтира осам и по километара макадамских, некатегорисаних путева.

Ових дана ради се пут у Мјесној заједници Совјак према Писарићу у дужини од  1260 метара. Мјештани Совјака у којем све мање има становника кажу да је уређење путева веома значајно и да ово мјесто постаје све више туристичко.

Из Одјељења за стамбене и комуналне послове града Градишка кажу да је ове године планирано да се асфалтира осам и по километара макадамских некатегорисаних путева.

„Ти путеви су распрострањени на 11 дионица у 9 мјесних заједница. До данас смо припремили за асфалтирање пет километара и триста метара што је 60 одсто од плана. Након овог пута прелазимо у Доње и Горње Подградце Церовљане и Турјак“ рекао је Ведран Кнежевић, начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове града Градишка.

Уколико временске прилике дозволе план је да радови на путној инфраструктури буду завршени до краја августа ове године.

Укупно ће бити урађено 8,5 км путева, за шта ће бити извдвојено 850 000 КМ. Средства су обезбијеђена од накнаде по основу коришћења шуме и шумског земљишта, учешће мјесних заједница и проихода из  градског буџета.

Из надлежног Одјељења кажу да осим у селима, радови теку и у градском подручју.

Градска управа је у посљедње двије године уређивала паркинг простора у граду и на Сењаку, а планирано је да се уреди још један паркинг између улица Видовданска, Николе Тесле и Мис Ирби.

Н.Миљковић

Share With: