Почели радови на изградњи кружног тока „Јабука“

Једна од највећих кружних раскрсница у Републици Српској и БиХ, чија је градња почела прошле седмице, биће завршена за годину.  Очекује се да ће овај инфраструктурни пројекат у Градишци омогућити бољи проток саобраћаја.

Према пројекту, нова кружна раскрсница на улазу у Градишку имаће осам излаза, двије паралелне траке, као и пјечашко-бициклистичке стазе. Инвеститор је  јавно предузеће “Путеви Републике Српске” те је према ријечима савјетника градоначелника за инфраструктуру Бранислава Савића вриједност радова 2 800 000 КМ. Он је истакао да се ради о захтјевном објекту, јер је у зони граничног прелаза па је већи интензитет саобраћаја и да ће се радови одвијати у три фазе.

„Ово тренутно је прва фаза која обухвата дионицу од магистралног пута преко излаза за град, преко излаза за Тропик и долази до дијела магистралног пута М 14 1. Такође ће бити и регулисан саобраћај у овом периоду извођења радова“ рекао је Савић.

Прва фаза изградња кружне раскрснице „Јабука“ требала би трајати до краја ове грађевинске сезоне,а са почетком сљедеће почеће друга фаза планираних радова.

„У другој фази предвиђено је да се сруши надвожњак да се соабраћај усмјери десно крај сточне пијаце. Трећа фаза подразумијева остале завршне радове“ додао је Савић.

Кружне раскрснице веома су важне за саобраћај у Градишци, рекли су представници Градске управа Градшка, која је за кружни ток „Јабука“ израдила пројектну документацију и обезбиједила грађевинску дозволу.

Н.Миљковић

Share With: