Почела прољећна акција уређења града

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ из Градишке организовало је акцију прољећног уређења града која ће трајати до 24. априла. Осим паркова, чишћењa јавних површина и орезивања стабала, ових дана раде и на уљепшавању Савског кеја.

Директор предузећа Рената Обрадовић Поповић каже да је циљ да се у акцију укључи што више грађана како би град био лијеп и чист. Истиче да тренутно уређују кеј, фарбају бетонске клупе и саде цвијеће.

„Тренутно вршимо обнављање клупа, а у томе нам помажу домаћи произвођачи али и ученици Техничке школе који фарбају све клупе у граду“ рекла је Рената Обрадовић Поповић.

У прољећну акцију уређења града односно јавних површина осим средњошколаца биће укључени и ученици градишких основних школа. Они ће радити на уређењу дворишта школе, а биће им поклоњене и саднице дрвећа.

У овом предузећу претходно су очистили више дивљих депонија и обогатили еколошку слику града на Сави.

Директор за техничке послове КП „Градска чистоћа“ Градишка Драган Благојевић, каже да су радили на санацији три дивље депоније, те да планирају санирати још двије. Такође су мјештани у Сеферовцима и Дубравама уредили своје мјесне заједнице.

КП „Градска чистоћа“ Градишка, у оквиру акције „Прољећно уређење града“, бесплатно обавља одвоз кабастог отпада у периоду од 3. до 7. априла.

Пријављивање за одвоз кабастог отпада и све остале информације могу се добити на мејл: gradiskacistoca@gmail.com  или на број телефона: 051 813 225.

Благојевић је овом приликом подсјетио да раде санацију оштећеног коловоза и постављање саобраћајне хоризонталне и вертикалне сигнализације, те да свакодневно обављају и друге послове као што је одвоз мијешаног комуналног отпада.

Н.М.

Share With: