Почаст погинулим борцима ВРС у Козинцима код Градишке: Вијенци и цвијеће за 13 ратника (Фото)

Становници Мјесне заједнице Козинци, једне од највећих на подручју Градишке, одали су данас почаст за погинуле борце у Отаџбинском рату. На спомен-плочи уклесана су имена 13 Козинчана чије породице, родбина и комшије чувају успомену.

Сјећања на њихово страдање и жртву коју су дали за Републику Српску, сасвим су свјежа.

-Мој отац је у овај крај, са цијелом породицом доселио из Санског Моста. Ми смо протјерани из родног краја али смо овдје, у Градишки пронашли ново мјесто за живот. Овдје смо прихваћени. Он је погинуо у јединицама Војске Републике Српске. Сваки пут, када се овдје окупимо, наше емоције постају снажније – казао је за Српскаинфо Игор Каракаш.

Саша Лазић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Козинци и одборник у Градској скупштини каже да у овом селу чувају успомену на своје ратнике и борце.

– Њихова заслуга за Српску и слободу нашег краја је веома велика, чак немјерљива. Зато их се сјећамо и настојимо, у сарадњи са градском Борачком организацијом и градском управом помогнемо њиховим породицама – рекао је Лазић.

Обраћајући се окупљенима испред споменика Драгиша Шкорић, предсједник Организационог одбора меморијала „Да их не заборавимо“ нагласио је да су борци којима данас одају почаст били веома активни на спортском и друштвеном плану.

-Међу њима су и бивши фудбалери, спортски функционери и остали ентузијасти који су били веома ангажовани на унапређењу живота у своме селу – нагласио је Шкорић.

Тим поводом данс у 18 часова у Козинцима ће бити одиграна меморијална утакмица између домаћег „Братства“ и „Омладинца“ из Брестовчине.

Извор:Српскаинфо / М. Пилиповић

Share With: