Потребно више ученика обучавати у предузећима

Другог дана посјете представника струковне школе из њемачке Савезне покрајине Баден Виртемберг, у Развојној агенцији Градишке организована је панел дискусија на тему примјене дуалног образовања, гдје су учесници подијелили искуства и договорили принципе будуће сарадње.

 

Гости из Њемачке су задовољни како се у овдашњим условима примјењује систем дуалног образовања.Сугеришу да се повећа интерес предузећа за пријем ученика на практичан рад.

Владо Томић, директор Техничке школе, која је у примјени дуалног образовања, за наше услове, одмакла прилично далеко, истиче да има простора да се овај процес додатно унаприједи.

У Развојној агенцији Градишке, истичу важност овог пројекта, који има за циљ да се подстакне сарадња са предузећима, како би се омогућило интензивније оспособљавање ученика, односно њихово припремање за излазак на тржиште рада.

Спремни су и кроз наредне пројектне активности допринијети унапређивању овог процеса, прије свега у набавци опреме, неопходне за одвијање практичне наставе.

У Градској управи истичу да је усклађеност образовних профила и потреба привреде од кључне важности и за ефикасну примјену система дуалног образовања.

Сања Тркуља Васиљевић

Share With: