Потписан Протокол о сарадњи између ГСС-а и Црвеног крста

Представници Горске службе спасавања Градишка и Градске организације Црвеног крста Градишка, у оквиру Недјеље Црвеног крста, потписали су данас „Протокол о сарадњи“.

Секретар Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да се ова организација бави оспособљавањем у пружању прве помоћи али и збрињавањем унесрећених.

„Ми смо потписали протокол о сарадњи са циљем да помогнемо једни другима тамо гдје можемо. Црвени крст има ресурсе који ће бити на располагању ГСС-у, а учествоваћемо и у едукацијама у пружању прве помоћи“, рекао је Девић.

Замјеник начелника Горске службе спасавања Градишка Дејан Благојевић рекао је да је Горска служба новоoсновано удружење које тек треба да се развије и да је пред њима још много обука и оспособљавања за спасавање.

Он је истакао да је сад приоритет да се чланови оспособе за трагање и  пружање прве помоћи у чему ће им значајно помоћи Црвени крст.

„Ми смо прва линија у спасавању на неприступачном терену и пружању прве помоћи, а након тога наступају стручније службе“, закључио је   Благојевић и додао да је у наредних годину дана у плану обучавање чланова ГСС-а након чега ће у селу Суботићи, гдје се гради Едукативни тренинг центар одвијати спасилачке обуке за будуће чланове али и дјецу, као и друге активности.

Г.Влаинић

Share With: