Потписани уговори о стипендирању ученика из борачких категорија

Представници Фондације „Солидарност“ потписали су данас у просторијама Борачке организације Градишка уговоре о стипендирању са четири студента и четири ученика средњих школа из борачких категорија. Стипендије су додјељене успјешним ученицима и студентима који ће у наредних десет мјесеци добијати 80 или 100 КМ.

Ученик трећег разреда Техничке школе Данијел Поповић један је од стипендиста који ће у наредном периоду добијати новчану помоћ у износу од 80 КМ. Каже да ће му то много значити за куповину свега што је потребно за школу, али и за мјесечну карту.

Ова врста помоћи свакако ће значити и родитељаима, борцима, од којих су неки већ у пензији. Један од њих је Јово Копања. Његова кћерка ће као студент добијати 100 КМ.

Предсједник градске Борачке организације Милован Гагић, који је и руководилац Фондације „Солидарност“, навео је да Фондација постоји осамнаест година, али да на овакав начин ради четрнаест година. Он је истакао да  Фондација сваке године прикупи од 50 до 80 хиљада КМ у сарадњи са Градском управом Градишка, путем чланарина и инвалиднина, као уз помоћ других донатора.

„Поред овог стипендирања, ове године помажемо борцима око стамбеног збрињавања те смо тако помогли четири породице. Уз то додјељујемо једнократне новчане помоће“ рекао је Гагић.

Из Борачке организације су најавили да ће ових дана почети са израдом документарца који ће показати колико је средстава и коме је све посљедњих година Фондација „Солидарност“ помогла. Напоменули су да је у задњих десет година преко 2000 припадника борачке популација било обухваћено неким видом помоћи.

Н.Миљковић

Share With: