Поткозарје и даље без електричне енергије

Сњежне падавине током викенда проузроковале су кварове на далеководима на подручју Градишке и околних општина и градова. Мјештани више поткозарских села су без струје од суботе.

Без електричне енергије од суботе су мјештани Кијеваца, Ћелиновца, Церовљана, Машића, Вилуса, Турјака, Самарџија, Козаре, Јурковице, Миљевића и других мјеста на подручју Градишке.

Грозда Страживук из Вилуса рекла је да већ 33 сата немају електричну енергију и да им то представља проблем за напајање стоке.

„Очекујемо сваки час да дође струја. Падавине су нас мало изненадиле, али нисмо очекивали да тако дуго нестане електрична енергија“, рекла је мјештанка Вилуса.

Љубо Максимовић из Машића изразио је своје незадовољство због нестанака електричне енергије.

„Струје немамо од суботе од 11:30. Не можемо ништа радити. Стоку имамо, али немамо је чиме хранити јер не можемо без апарата и електричне енергије припремити храну“, рекао је Максимовић.

Далибор Симуновић из Турјака навео је да је главни узрок за нестанак електричне енергије мокар снијег и лоша нисконапонска мрежа, док су дјелимично криви и мјештани који не крче дрвеће у близини бандера.

„Нисмо задовољни, али шта да радимо. Надамо се да ће тај проблем битри ускоро ријешен“, рекао је Симуновић.

Драгутин Кољанин из Јурковице каже да је најгоре због замрзивача и хране што нема електричне енергије.

„Најгоре је због електричних апарата. Имају људи и народно гријање и кад нема струје то је проблем“, навео је Кољанин.

Нестанак електтричне енергије довео је до прекида и телефонске комуникације у поменутим селима, а мјештани се надају да ће овај проблем бити ријешен у што скорије вријеме.

У Електродистрибуцији Градишка су нам јутрос потврдили да су екипе на терену и да раде на отклањању кварова.

С.С.Ц.

Share With: