“Поткозарска шетња“ 18. септембра

Планинарско спортско друштво „Патрија“ Градишка шесту годину заредом организује акцију “Поткозарска шетња”, ове године  под називом „Мраковица 2022“. Акција ће бити одржана у недјељу, 18. септембра. 

Секретар друштва Драгана Шобот рекла је да је планиран успон на Мраковицу, врх Козаре који се налази у самом  средишту Националног парка “Козара”.

За  учеснике акције биће обезбјеђен превоз, ручак и освјежење на стази. Полазак је предвиђен у 8 часова испред спортске дворане Арена Градишка. Дужина стазе је укупно 15 км, лаког је карактера и прилагођена свим категоријама шетача“, рекла је Шобот.

 Она је додала да је циљ акције промоција планинарења и шетње као здравог начина живота, да се грађани упознају са ужим завичајем, промоција туристичких потенцијала поткозарског краја, активирање омладине, али и грађана зрелије доби да користе шетачке и планинарске стазе у слободно вријеме. У склопу акције биће промовисана и нова мапа Пјешачко планинарске стазе Градишке Козаре.

Како је навела у наредном периоду планирају да учествују у активностима које организује Планинарски савез Републике Српске

Сви заинтересовани за „Поткозарску шетњу“могу се пријавити на бројеве телефона 051/834 467 Гордана Матић и 065/408 768 Драгана Шобот.

С.С.Ц- Д. Ј.

Share With: