Потекла бујица нота и емоција: Хармоникаши у старачком дому у Градишки одушевили станаре

Хармоникаши Јово Јерковић и Бојан Малетић, уљепшали су петак поподне станарима Дома за старе у Градишки. Потекла је бујица нота и емоција, коју су сви дочекали са великим задовољством.
Хата Блекић, старица из Градишке казала је за Српскаинфо да су музика и пјесма њен живот.
– Пјевала сам и играла у младости. Нити једна приредба, збор, посао у кући, без обзира да ли сам сама или нас је било више, нису прошли без пјесме. Када чујем хармонику и пјесму, све што је лоше, одмах заборавим, а сјетим се само лијепих догађаја – казала нам је Хата.
Она је пожељела да Јово и Бојан отпјевају, за њу, али и остале станаре пјесму „Синоћ ми драги долази, башту и цвијеће погази, нека га, нека, нек гази, само нек мени долази…“
Урош Опачић, Загрепчанин поријеклом из Подгрмеча, повјерио нам се да пјесму воли од дјетињства и да је одрастао код стада на пропланцима, слушајући пјесме родног краја.
– Волим све пјесме свога земљака Боре Дрљаче, он је најбоље опјевао Крупу и околину, гдје сам и ја некада ишао на прела. Ови музичари враћају ме у то вријеме и зато сам срећан, због овог весеља које све нас у дому, подсјећа на младост и на лијепе дане – казао је Опачић.
Јово Јерковић, познати градишки музичар, најавио је да ће, од сада, сваког петка у Дому за старе „Бакић“ у Градишки, заједно са пријатељима, свирати и пјевати по жељи особа које су овдје смјештене.
– Ово је моје прво искуство у Дому за старе… Свирао сам свуда, на свадбама, рођенданима, свакојаким приредбама, али је ово јединствено. Ранко Бакић ме замолио за сарадњу и ја сам без оклијевања пристао. Након првог дружења, схватио сам колико је то добар, важан и лијеп гест. Овдје сам видио и доживио, осјетио снажну емоцију особа које слушају моју музику и пјесму – рекао нам је Јерковић.
Српскаинфо / М. Пилиповић
Share With: