Постављено друго „Дугино срце“

Друго “Дугино срце” постављено је данас у дворишту основне школе “Данило Борковић” у Градишци. Ово је наставак акције „Чепом до осмијеха“, коју реализује Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ у циљу заштите животне средине али и видљивост дјеце и особа са потешкоћама у развоју.

Предсједник удружења “Дуга” Саша Касагић рекао је да прво “Дугино срце” постављено у марту у дворишту основне школе “Васа Чубриловић” и да је рециклажом остварен принос од 150КМ који је утрошен у рад терапеута удружења “Дуга”.

Постављање другог “Дугиног срца” омогућила је “Градска чистоћа”. Директорица овог предузећа Рената Поповић Обрадовић рекла је да је улога “Градске чистоће” у пројекту „Чепом до осмијеха“, да прикупљене чепове одвезе на рециклажу и новац уплати на рачун “Дуге”. Она је позвала сва друштвено одговорна предузећа са простора Градишке да се укључе у пројекат и помогну у завршетку прве фазе, односно изради корпи у облику срца.

Управа основне школе “Данило Борковић” увијек се радо одазове акцијама које организује “Дуга”. Директорица школе Нада Густоварац изразила је задовољство што је “Дугино срце” постављено у дворишту школе истичући да су недавно организовали и хуманитарни концерт са циљем подршке удужењу “Дуга”.

Пројекат „Чепом до осмијеха“ подржавају Градска управа и Развојна агенција Градишка.

Вршилац дужности начелника за привреду и друштвене дјелатности Града Градишка Иван Раденовић рекао је да је удружење “Дуга” удружење од интереса за Града и да су све акције које се проводе за прикупљање средстава важне јер је битно да се рад Удружења подигне на што већи ниво и да крајњи корисници имају што бољу услугу.

Координатор у Развојној агенцији Градишка, Мирослав Гајић рекао је да је РАГА пружила техничку подршку у реализацији пројекта и изразио задовољство што се у пројекат укључују бројне институције и што се препознаје значај рада удружења “Дуга”.

Удружење “Дуга” има у плану да у двориштима свих основних и средњих школа у Градишци поставе по једно “Дугино срце”.

Г.Влаинић
Share With: