Понашајмо се одговорно, заштитимо своју имовину!

У првих пет мјесеци ове године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, забиљежена у 4  кривична дјела крађе и тешке крађе гдје су мета криминалних лица биле породичне куће и 6 кривичних дјела везаних за трговинске радње, угоститељске објекте и киоске.

Обзиром да предстоји љетни период и сезона годишњих одмора, Полицијска упрaва Градишка апелује на све грађане да буду примарни субјекат у заштити своје имовине, како њихов стан или кућа не би били мета криминалних лица, у њиховом одсуству.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка, Бојан Мишетић рекао је да с тим у вези потребно предузети одређене мјере.

Првенствено, приликом кретања на одмор новац, златни накит и друге вриједне ствари не остављати у кући или стану, не остављати отворене прозоре или балконска врата, не остављајти кључеве испод отирача, у обући, саксијама за цвијеће и слично.

Није пожељно  одавати утисак одсуства од куће или стана као ни објављивати слике на друштвеним мрежама са одмора.

Мишетић је нагласио да ПУ Градишка предузима низ превентивних мјера и радњи у циљу спречавања извршења тих кривичних дјела, које се огледају кроз разне акције, појачане мјере и активности које су најчешће усмјерене према криминогеним лицима.

Спречавање криминала је одговорност свих што значи да уколико грађани примјете било каква сумњива и непозната лица и возила или буку у стану, треба одмах да обавијесте полицију  бесплатним позивом на број 122.

С.Видовић

Share With: