Помјерен термин доласка дјеце са Косова

Десети јубиларни пројекат Одбора за помоћ Косову и Метохији „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ биће реализован од 25. јуна до 3. јула. Раније је био најављен долазак дјеце са Космета од 18. до 26. јуна, али је до промјене термина дошло због продужетка школске године у Србији до 24. јуна, саопштено је из Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије.

Пријаве за учествовање у пројекту трају до краја фебруара и до сада су учешће Одбору потврдили међу првима Градишка, Требиње, Пелагићево, Соколац и други градови и општине.

Од 2012. године у 34 локалне заједнице у Републици Српској боравило је 5.000 српске дјеце са Косова и Метохије у пратњи око 500 просвјетних радника.

Ове године, десетим јубиларним пројектом, уз дјецу са Косова и Метохије, биће обухваћено око 40 српске дјеце из Глине са Баније у Хрватској, коју је задесио земљотрес прије двије године.

Пројектом ће и ове године бити обухваћена дјеца са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице.

Share With: