Помоћ дјеци погинулих бораца и младима

Влада Републике Српске донијела је данас на 185. сједници у Бањалуци Одлуку о додјели једнократне новчане помоћи дјеци погинулих бораца којa нису запослена, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Ријеч је о једнократној помоћи у износу од 1.000 КМ, која ће бити исплаћена у септембру.  Исплата једнократне помоћи незапосленој дјеци погинулих бораца вршиће се према евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.

Влада је донијела Одлуку о одобрењу средстава за исплату једнократне новчане помоћи младима у Републици Српској од по 100 КМ, коју ће млади моћи да реализују од 5. до 25. септембра 2022. године. Ово је други пут да Влада Републике Српске, с циљем подршке материјалном статусу младих, реализује овакав вид подршке, што је посебно значајно на почетку школске године. Велика заинтересованост за прву траншу, када се за подршку регистровало више од 130.000 младих, указује на чињеницу да је Влада Републике Српске доносећи Одлуку о исплату једнократне помоћи реаговала на адекватан начин, дајући подршку средњошколцима, студентима и младима, наводи се у саопштењу. Сви они који су већ добили једнократну помоћ у јулу мјесецу, биће исплаћени по аутоматизму, док ће они који имају између 16 и 29 година, а још нису регистровани, моћи да изврше пријаву путем апликације на порталу Министарства финансија Републике Српске https://inp.vladars.net.

Подршка младима је дио укупних мјера Владе Републике Српске на сузбијању посљедица инфлације које се континуирано спроводе с циљем заштите најрањивијих категорија становништва Републике Српске и побошљања стандарда живота у Републици Српској.

С.С.Ц.

Share With: