Помоћ Актива жена СНСД Градишка у Недјељи солидарности

У Црвени крст Градишке допремљени су пакети са прехрамбеним  намирницама и гардеробом које традиционално,  прикупљају чланице градишког Актива жена СНСД-а. Ову хуманитарну акцију Актив организује у мјесецу децембру поводoм предстојећих празника како би помогли социјално угроженим породицама.

„Имамо 42 мјесна одбора и ми смо на позив Црвеног крста прикупили помоћ. Ова акција траје наредних седам дана“ рекла је предсједник Актива жена СНСД-а Градишка Рената Обрадовић Поповић.

У градишком Црвеном крсту истичу да је ова као и све друге акције које се проводе током године, веома значајна. Прикупљањем прехрамбених намирница и хигијенских потрепштина почело је обиљежање Недјеље солидарности.

 „Акценат да се помогне старијој популацији и дјеци којима је помоћ потребна. Прикупљену помоћ ћемо подијелити током децембра и првих дана у јануару наредне године“ каже секретар ГО Црвеног крста Градишка Борко Девић.

Ово није једина акција коју у току године организују у Активу жена СНСД-а.

Предсједник Актива жена СНСД-а Градишка Рената Обрадовић Поповић истиче да су прикпљали школски прибор за ученике, те смо уручили новчану донацију за Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка.

Сличне активности у оквиру Недјеље солидарности организоваће у сарадњи са Црвеним крстом и градишке школе, те други субјекти како би прикупили слаткише за новогодишње пакетиће који ће бити уручени дјеци из социјално угроженх породица.

Н.Миљковић

Share With: