Полицијска управа Градишка ускоро на новој локацији

Полицијска управа Градишка до априла ове године требало би да почне са радом на новој локацији, у објекту старог царинског терминала у Градишци.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић,на данашњој конференцији за медије,  рекао је да ће пресељењем у нове просторије полицијски службеници имати боље услове за рад, а грађани бољу услугу с тим да промјена у организационом смислу неће бити.Шкорић је нагласио да ће на локацији за издавање личних документа бити шалтер Пошта Републике Српске као и шалтер Градске управе на којем ће радити матичар и гдје ће грађани моћи добити родни лист и увјерење о држављанству.

За потребе грађана биће обезбјеђен бесплатан паркинг са 40 паркинг мјеста.

Говорећи о стању безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка за мјесец фебруар, Шкорић је истакао да је стање безбједности, према статистичким показатељима по свим сегментима, задовољавајуће.

На подручју у надлежности Полицијске управе Градишка у фебруару није евидентиран ниједан мигрант.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић рекао је да је регистровано 30 кривичних дјела из области општег криминалитета, те по једно из области злоупотреба опојних дрога, привредног криминалитета и безбједности саобраћаја.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић истакао је да је у фебруару забиљежено 36 прекршаја из области јавног реда и мира. Евидентирано је 37 саобраћајних незгода,  није регистрован ниједан удес са смртно страдалим лицем, док су из области безбједности саобраћаја укупно евидентирана 1.923 прекршаја.

С.Видовић

Share With: