Полицијска управа Градишка обиљежила славу МУП-а Српске (ФОТО)

Поводом обиљежавања славе Министарства унутрашњих полова Републике Српске – Светог Архангела Михаила , припадници Полицијске управе Градишка присуствовали су данас светој литургији и освећењу славског жита и колача у Храму Покрова Пресвете Богородице.

Након славског обрада у храму и ломљења славског колача, код споме-плоче код зграде Полицијске управе положени су вијенци и цвијеће и служен парастос за 15 погинулих полицајаца из Градишке и Српца у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић рекао је да је слава МУП-а још једна прилика да се сјетимо погинулих полицајаца у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су своје животе узидали у темеље Републике Српске.

Он је истакао да је спомен-полоча погинулим полицајцима постављена на самом улазу у зграду Полицијске управе, како би сваки дан оне који ту долазе подсјећало на жртву коју су погинули полицајци дали за слободу.

Шкорић је честитао славу свим припадницима МУП-а Српске и свим грађанима који славе Аренђеловдан.

Славу полицајцима Републике Српске честитали су и предсједник Скупштине града Градишка Миленко Павловић и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић.

Осим представника Полицијске управе, града Градишка и општине Србац, цвијеће на спомен полочу погинулим полицајцима положили су представници Градске борачке организације Градишка и Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

М.Малешевић

Share With: