Полиција дијелила летке у оквиру кампање ,,Слави одговорно, слави без ватреног оружја“ (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка дијелили су данас  промотивне летке грађанима Градишке у оквиру превентивне кампање ,,Слави одговорно, слави без ватреног оружја“.

Инпектор у Полицијској управи Градишка Дарко Новаковић рекао је да је дјељење промотивних летака само једна у низу активности у току кампање ,,Слави одговорно, слави без ватреног оружја“, те да је ова управа већ организовала неколико предавања о овој теми у школама на подручју Градишке и Српца.

Новаковић је истакао да је циљ ове кампање, коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи у периоду од 5. до 30. децембра, указати  грађанима на посљедице које могу настати нестручном употребом ватреног оружја и пиротехничких средстава, посебно на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као и на санкције за незакониту употребу оружја.

Он је упутио аплел грађанима да буду оговорни и предстојеће празнике прославе без употребе пиротехничких средстава и оружја на јавним мјестима, те да на то посебно укажу дјеци која су и најзнатижељнија када је у питању употреба пиротехнике.

Новаковић је истакао да на подручју Градишке и Српца прошле и ове године на срећу није било пољедица по лица које су изазване настручном и незаконотим употребом пиротехнике и оружја, те да вјерује да је један од разлога те чињенице и кампања коју полиција већ неколико година спроводи.

М.Малешевић

Share With: