Полиција даровала крв, још увијек недостаје нулта крвна група

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка учествовали су у акцији  добровољног даривања крви коју у складу са потребама Завода за трансфузију Републике Српске,  традиционално организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске. У овој акцији 23 полицијска службеника даровало је драгоцјену течност.

 

Један од њих је Невен Миладиновић којем је ово шести пут да даје крв. Он је позвао све младе да ураде исто што и он како би на тај начин помогли другима.

Портпарол Полицијске управе Градишка Весна Вучић каже да је ово друга акција коју организују у току године, укључена је и Полицијска станица Србац, те да је похвално што четири припадника крв дарују више од педесет пута и да се све више младог полицијског кадра укључује у акције.

Иако су задовољни овом акцијом из градишког Одјељења за трансфузију  крви кажу да им даље највише недостаје нулта негативна и позитивна крвна група.

Из Градске организације Црвеног крста Градишка истакли су да овај колектив има велики број добровољних давалаца који редовно дарују крв, те да ће у наредном периоду за потребе трансфузије организовати сличне акције.Иначе, Црвени крст Градишка броји 13 актива добровољних давалаца крви.

Подсјећамо да добровољни давалац крви може бити свака здрава особа, мушког и женског пола, старости између 18 и 65 година. Мушкарци могу дати крв свака 3 мјесеца, а жене свака 4 мјесеца.

Н.Миљковић

Share With: