Полицајци из Градишке и Српца даровали крв

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка учествовали су у акцији добровољног даровања крви која је широм Републике Српске организована поводом Дана полиције и 30 година МУП-а Српске.

Начелник Полицијске управе Бојан Шкорић навео је да је крв дао 31 полицајац из Градишке и Српца и да је ово једна од неколико акција даровања крви у којој учествују полицијски службеници ове управе.

Он је додао да Полицијцка управа Градишка има одличну сарадњу са Заводом за трансФузију крви и да је полиција увијек ту да помогне у свакој ситуацији, па тако и пацијентима којима је потребна ова драгоцјена течност.

У Служби за трасфузију градишке Болнице крв су данас дали и начелник Одјељења полициције Полицијске управе Градишка Дејан Tрифковић и припадник Јединице жандармерије Славиша Шарић.

Tрифковић каже да дарујући крв полиција показује своју хуманост, наводећи да је крв дао 13. пут. Шарићу је ово био пети пут да даје крв, а истакао је да се увијек радо одазове оваквим акцијама МУП-а.

Специјелиста трансфузиологије Tатјана Милешевић Бабић навела је да су тренутне залихе крви у градишкој Болници задовољавајуће, чему су доприњеле акције које су током марта организоване у сарадњи са Црвеним крстом.

Према подацима Градске организације Црвеног крста, 120 полициајаца Полицијске управе Градишка су редовни даваоци крви.

У акцији која је организована поводом Дана полиције и 30 година Министарства унутрашњих полова протеклих дана у Републици Српској крв је дало око 800 полицајаца и кадета Полицијске академије.

М.Малешевић

Share With: