Познати сви учесници такмичења „Фудбал у школе“ приједорске регије

Регионално такмичење „Фудбал у школе“ биће одржано 14. новембра у Спортској дворани „Младост“ у Приједору. На регионалном такмичењу наступиће дјечаци из ОШ „Данило Борковић“ Градишка, ОШ „Вук Караџић“ Козарска Дубица и ОШ „Петар Мећава“ Костајница као и дјечаци Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Приједора.

Борбу за републичко такмичење међу дјевојчицама водиће ученице ОШ „Васа Чубриловић“ Градишка, ОШ „Свети Сава“ Козарска Дубица и дјевојчице из ОШ „Десанка Максимовић“ Приједор.

Иако су морали да се задовоље сребрним медаљама, задовољни могу да буду и дјечаци из ОШ „Десанка Максимовић“ Приједор те дјевојчице ОШ „Јован Дучић“ из Ламовите који су као другопласирани изборили учешће на регионалном турниру.

„Општински ниво у нашој регији прошао је одлично. Било је много лијепих тренутака и напетих завршница, а најважније је ипак дружење малишана од којих су многи по први пут играли на неким званичним утакмицама. Сигуран сам да ће и регионално проћи на највишем нивоу када је у питању организација – рекао је координатор за приједорску регију Александар Миљешић.

Пројекат под називом “Фудбал у школе” реализује Фудбалски савез Републике Српске уз помоћ Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из свих општина Републике Српске. При крају су општинска такмичења, затим ће услиједити регионална, а почетком децембра је велико републичко финале у Бањалуци.

Подршку пројекта који се одвија под мотом “Здраво дијете, здрава школа” дали су Министарство породице, омладине и спорта, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство унутрашњих послова, те Црвени крст Републике Српске.

Share With: