Позив за коришћење средстава из програма социјалног збрињавања

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске позива послодавце да пријаве запослене ради кориштења средстава за социјално збрињавање радника који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра ове године.

Јавни позив упућен је на основу рјешења Владе Републике Српске о одобравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, саопштено је из Фонда ПИО.

„Уплата доприноса за пензијско и инвалидско осигурање из средстава за социјално збрињавање радника одобрава се од Владе Републике Српске за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима у већинском власништву Републике и земљорадничким задругама, односно за правне сљедбенике и осигуранике, уколико нема уплатиоца доприноса, који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос за пензијско и инвалидско осигурање, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра“, појаснили су из Фонда ПИО.

Пријаве по јавном позиву за социјално збрињавање радника подносе се у пословницама Фонда ПИО, у општини према сједишту послодавца.

Уплата доприноса за пријављене раднике биће извршена из средстава за социјално збрињавање радника након усаглашавања износа између Фонда ПИО и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Јавни позив биће објављен у дневном листу „Глас Српске“ и на интернет страници Фонда ПИО Републике Српске.

Share With: