Позив за исплату помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас нови јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце, који ће бити отворен до 31. децембра, чиме Влада жели да им пружи могућност да остваре право на исплату помоћи у износу од 750 КМ.

„Циљ је омогућити да ово право остваре родитељи који ће у међувремену стећи услове за пријаву на јавни позив рођењем дјетета, али и они који су имали формално правне препреке приликом пријаве на претходни јавни позив. То право оствариће од момента испуњења услова прописаних јавним позивом, а услови јавног позива остају исти“, саопштено је из ресорног министарства.

Корисници који су остварили ово право пријавом на јавни позив који је био отворен од 21. септембра до 21. октобра не треба поново да се пријављују.

Њихово право на исплату финансијске помоћи од 750 КМ на мјесечном нивоу важи до краја ове године, појаснили су из Министарства.

Финансијску помоћ може да оствари један од родитеља четворо и више дјеце ако је на дан ступања одлуке незапослен, има четворо или више дјеце, од којих најмлађе има до 18 година, има држављанство БиХ/Републике Српске, мјесто пребивалишта у Српској и територији Брчко дистрикта са ентитетским држављанством Републике Српске, и ако се не налази у евиденцији Фонда за дјечију заштиту Српске као корисник неког од права из дјечије заштите.

Попуњен захтјев, са неопходном документацијом, шаље се поштом на адресу Министарство породице, омладине и спорта, Трг Републике Српске број један, Бањалука.

Захтјев за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској може се преузети на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта.

Министарство породице, омладине и спорта до сада је исплатило финансијску помоћ за 3.280 корисника, за шта су издвојена средства у износу од 2.460.000 КМ.

Share With: