Под утицајем алкохола и дроге изазвао саобраћајну незгоду

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, јуче око 12,45 часова пронашли су и  лишили слободе лице  Р.Ф. из Градишке, а који је истог дана око 12,15 часова изазвао саобраћајну незгоду, а затим напустио лице мјеста.

Наиме, у улици Видовданска, град Градишка догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали Р.Ф. са путничким аутомобилом марке “BMW“ и З.П. из Градишке који је управљао путничким аутомобилом марке „Golf“. На возилу је наступила материјална штета, без повријеђених лица, након чега је Р.Ф. вербално, а потом и физички напао З.П., те се удаљио са лица мјеста. Увиђај на лицу мјеста су извршили полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка.

Истог дана полицијски службеници су пронашли и лишили слободе лице Р.Ф. Извршеним алкотестирањем лица утврђено присуство алкохолау организму од 2,12 г/кг, а након извршеног теста на дроге утврђено је  и присуство опојне дроге у организму.

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда у Градишци, а који је наложио да се у редовној процедури достави Захтјев за покретање прекршајног поступка.

Из Полицијске управе Градишка апелују на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.

Share With: