Под утицајем алкохола возио 64 километара на час преко ограничења

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка лишили су синоћ око 20 часова у Дубравама лице иницијела Д.Т. из овог мјеста, због вожње под утицајем алкохола и прекорачења дозвољене брзине за 64 километра на час.

Из Полицијеске управе Градишка је саопштено да су полицијски службеници уз помоћ радарског система ’’Gatso’’, такозваног пресретача,  у мјесту Дубраве снимили лице Д.Т. да се крeће путничким аутомобилом марке “Ауди“ брзином од 124 километара на час на дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на час.

У саопштењу додају да је извршеном контролом и алкотестирањем утврђено да је Д.Т. управљао возилом под утицајем алкохола у организму од 1,53 грама по килограму, те је лишен слободе.

„Након престанка разлога за задржавање наведено лице је отпуштено на слободу, а против истог, Основном суду Градишка, одјељењу за прекршаје биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ“, наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе Градишка нагалашавају да  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за  контролу учесника у саобраћају, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобаћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

 

Share With: