“Подршка грађанима у борби против корупције”

Центри цивилних иницијатива упутили су јавни позив заинтересованима за борбу против корупције у оквиру пројекта “Подршка грађанима у борби против корупције”.

Пројект менаџер Емир Кустура навео је да је циљ пројекта да пружи подршку грађанима који се сусрећу са било којим обликом корупције.

“У оквиру пројекта “Подршка грађанима у борби против корупције” отворили смо позив који смо назвали програм за лидере у области антикорупцијског активизма гдје пружамо могућност свим заинтересованим особама да се пријаве”, рекао је Кустура и додао да је програм намијењен грађанима из свих локалних заједница.

Кустура је навео да су до сада подржали већи број иницијатива и да пружају подршку групама грађана којима је неки јавни интерес угрожен.

Позив је отворен до четвртка 23. фебруара, Програм садржи више елемената, а у марту мјесецу ће бити одржана дводневна обука о самом ангажману.

Петогодишњи пројекат „Подршка грађанима у борби против корупције проводе Центри цивилних иницијатива као главни имплементатор, те Transparency International BiH и Центар за развој медија и анализе.

С.С.Ц.

Share With: