Подржимо младе Градишчанке на „Ритму Европе“

Гласање за најбољу пјесму „Ритма Европе“ је отворено јуче у Јутарњем програму РТРС-а. Представнице Градишке можете подржати тако што ћете послати текст: ПЈЕСМА(размак)15 на број 091 510 720. Гласање је могуће са свих бројева телефона моблиних оператера у БиХ.

На дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“ које ће бити одржано 25. септембра у Лопарама, Градишку ће представљати Николина Чакаљ и плесна група „Dance step“ са норвешком пјесмом „Wild“.

Извршни директор фестивала „Ритам Европе“ Давид Макевић рекао је су припреме при крају. „Наступи ће бити организовани кроз снимање спотова који се у овом моменту завршавају. Укључења ће ићи са локације у Лопарама и на тај начин ћемо урадити симулацију живог наступа“, рекао је Макевић.

Ритам Европе је такмичење које заправо окупља дјецу и омладину узраста од 14 до 21 године, која поред свог града или општине представљају и пјевају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије.

По узору на Евровизију, побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма и гледалаца који гласају СМС порукама.

Град побједник као награду добија сљедеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију града на националној телевизији, а дјеца града побједника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљали.

Г.Влаинић

 

Share With: