Подградци за Звјездана Малетића

Шеснаестогодишњем Звјездану  Малетићу неопходна је трансплантација бубрега која би у што скорије вријеме требало да буде обављена у Бјелорусији. Тим поводом сви мјештани Горњих Подградаца укључили су се у бројне хуманитарне акције, а КУД-а „Козара“, чији је Звјездан био члан, организовало је синоћ у Дому културе „Лепа Радић“ хуманитарни концерт под називом „Сви заједно за нашег Звјездана“.

Предсједника КУД-а „Козара“, Небојша Шиник истакао је да је назив концерта добио пун смисао јер су сви Подградчани укључили у бројне хуманитарне акције.

У Подграцима је јуче одиграна хуманитарна утакмица између домаће Слоге ДИПО и Полет Крајишника из Драгочаја. Приход у продатих улазница дониран је Звјездану који је некад играо у екипи кадета Слоге ДИПО.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци, Звјездан Панић рекао је да је Савјет од почетка упознат са проблемима породице Малетић и да се труди се им изађе у сусрет и помогне у новонасталој ситуацији.

Мирјана Малетић, Звјезданова мајка изненадила се подршком мјештана Подградаца и захвалила свима који су учествовали у хуманитарним акцијама. Она је нагласила да ће лијечење у Бјелорусији финансирати Фонд солидарности „Душа дјеце“ а да ће прикупљена средства бити утрошена на љекове и контроле.

У хуманитарним акцијама је осим КУД-а „Козара“ учествовала и Основна школа Младен Стојановић, Фудбалски клуб Слога и бројни привредници и мјештани Горњих Подградаца.

Г.Влаинић

Share With: