Повратак на пут успјеха: Добри резултати ФК „Козара“ из Градишке (ФОТО)

Градишки прволигаш „Козара“, послије дуге резултатске кризе, напокон је нашао пут повратка на старе стазе успјеха.

Упослеђих неколико кола, у првенству Републике Српске, фудбалери најтрофејнијег клуба у овој регији, остварили су важне побједе на домаћем и гостујућим теренима.

У прошлом колу „Козара“ је побиједила тим „Текстилца“ у Дервенти, а претходно „Лакташе“ у Градишки, „Славију“ у Источном Сарајеву и „Омарску“ на свом стадиону. „Козара“ је у овом периоду, поражена од водеће „Крупе“ са 4:3.

Предсједник ФК „Козара“ Славко Шпањић казао је за Српскаинфо да овај тим у свом саставу има младе и перспективне фудбалере, којима је недостајао успјешан тренер, као што је садашњи, Словенац Ален Медовић.

– Он је много урадио на физичкој, теоретској, психолошкој припреми играча, стварајући у њима побједнички дух – казао је Шпањић који је заједно са потпредсједником Сандром Зеничанином, указао пуно повјерење тренеру Медовићу.

– Овај стручњак форсира нападачку игру, без калкулисања. Резултати таквог рада су евидентни јер је Медовић, такође показао веома добру педагошку димензију у свом раду – сматра предсједник Шпањић.

То је публику увелико вратило на градски стадион која сада, у све већем броју, подржава „Козару“.

Данас је нова прилика за доказивање јер „Козара“ у 16,30 на домаћем стадиону игра првенствену утакмицу против „Сутјеске“ из Фоче.

Иначе, ова екипа сада заузима девето мјесто са 33 бода. На почетку полусезоне, “Козара” је била у опасној зони са могућношћу испадања из најелитнијег такмичења Републике Српске.

Извор: Милан Пилиповић / srpskainfo.com

Share With: