Повољни услови за вожњу

Саобраћај се уз повољне услове за вожњу на већини путева у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења.На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-14.1 дионица Чатрња – Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на изградњи међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Е-661 Бања Лука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па возаче молимо да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију. (Планирано је да ови радови трају до 16.04.2020. године).

На регионалном путу Р-412 Црна Ријека-Бјелајце, на снази је обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, у времену од 09:00 до 15:00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека- Јајце- Мркоњић Град. (Рјешење бр. 21-221.3-5/20 од 17.02.2020. Радови трају до 30.11.2020.) Изван времена обуставе, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Сви међународни гранични прелази БиХ са Србијом, Хрватском и Црном Гором су у функцији. Због радова на изградњи новог граничног прелаза обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. 

На  граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Због страха од ширења коронавируса, на свим граничним прелазима БиХ појачана је контрола путника и робе.

Share With: