Повољни услови за вожњу

Услови за вожњу на путевима у Републици Српској  јутрос су повољни, а проходност истих је задовољавајућа. У источним крајевима коловози су мјестимично влажни, док  на дионицама у усјецима и поред косина упозоравамо на могућност одрона камења и земље на коловоз.Режим саобраћаја мијења се на дионицама на којима се изводе радови,а собраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно

У току су радови на санацији магистралног пута МI 118 Љубиње-Требиње,у мјесту ТуљеСваки дан, осим недјеље у времену од 08 до 14 часова биће обустављен саобраћај  и преусмјерен на алтернативни путни правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње (до 04.08.2020.године).

 “НКТ је  донијело одлуку да ИЈЗ привремено изузме БиХ са листе држава из којих се у Црну Гору улази без мјере институционалне изолације.  Улазак из БиХ од данас могућ за грађане Црне Горе и држава са листе ИЈЗ уз негативан ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимим 48 часова”.

Мјера, ће  бити на снази док Црна Гора и БиХ не договоре процедуре размјене информација о контроли особа која преко БиХ долазе у Црну Гору долазе из трећих држава.

“Улазак путника у Црну Гору из Босне и Херцеговине за вријеме важења мјере уласка уз обавезни ПЦР тест неће бити могућ преко граничних прелаза Шћепан Поље – Хум, на путном правцу Плужине – Фоча и Метељка – Метаљка на путном правцу Пљевља – Чајниче”.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих  чекања при преласку границе.

Због радова у Црној Гори обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме ове обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Share With: