Повољни услови за вожњу

Јутрос се саобраћај на већини путева у Републици Српској одвија редовно. На дионицама у усјецима  и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

У току је републичка превентивна кампања „Нити један невезан појас“, која је почела 24. априла и коју заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза Српске, Министарство унутрашњих послова , Агенција за безбједност саобраћаја , АМС са 49 АМД и локалне заједнице. АМС  и АМД у оквиру ове кампање, до 20. јуна, на подручју цијеле Републике Српске спроводe на терену анонимно истраживање употребе безбједносних појасева код корисника возила и њихових ставова о употреби безбједносних појасевa.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме ове обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Share With: