Повољни услови за вожњу

Услови за вожњу су повољни, коловози суви, а проходност путних праваца у Републици Српској јутрос је задовољавајућа.  На дионицама гдје се изводе радови саобраћај регулише  привремено постављена саобраћајна сигнализација и њено поштовање је законски обавезно.

Без обзира на повољне временске прилике, возачима савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.Ситнији одрони могући су у усјецима и поред камених косина.

У Републици Српској данас од 12 часова до сутра у 18 часова на снази је забрана кретања изван мјеста пребивалишта, а у периоду од 20 до 5 часова на снази  је потпуна забрана кретања.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-14.1 дионица Чатрња – Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу  Црна Ријека-Бјелајце  и даље је  потпуно обустављен саобраћај. Ова обустава ће трајати до 09.05.2020. године. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Због формирања конвоја у Хрватској, повремено се стварају дуге колоне теретних возила на граничним прелазима у БиХ.

Share With: