Повољни услови за вожњу

Услови за вожњу у Републици Српској  су повољни. Ситнији одрони земље и камења на коловоз могући су на дионицама у усјецима и поред камених косина. Измјене у режиму одвијања саобраћаја евидентне су на путевима гдје се изводе радови, а саобраћај  је регулисан привременом сигнализацијом чије поштовање је обавезно.  Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На граничним прелазима у БиХ  задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова. Транзит кроз Црну Гору без посједовања ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

Босна и Херцеговина отворила је границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус „Covid 19“, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ је дозвољен и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Share With: