Повољне услове за вожњу

Саобраћај се данас уз повољне услове за вожњу на већини путева у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења. У усјецима и поред камених косина скреће се пажња на могуће одроне камења и земље на коловоз, а на путевима са санационим радовима на обавезно поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

У току су радови на проширењу дистрибутивне мреже питке воде и мреже за прикупљање отпадних вода у насељу Зелени Вир, на магистралном путу МI 108 Бања Лука 5-Челинац.

На регионалном путу Р-412 Црна Ријека-Бјелајце и даље је потпуно обустављен саобраћај и преусмјерен је на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

У току су радови и на изградњи МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу М-I 108, дионица Котор Варош-Ободник.

На релацијама путева Мел Лапишница-Рогатица-Мел Српско Горажде и Мел Станић Ријека-Мел Каруше-Мел Подврсник-Требиње-Мокри Долови до 25.04.2020. кретаће се вангабаритни терет и возачи се моле за опрезнију вожњу на поменутим путним правцима и да поштују упутства лица из пратње.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Р-413 Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима у временском интервалу од 07 до 17 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално 5 минута.

Због  извођења радова на изградњи раскрснице на магистралном путу МI-106 дионица Горња Вијака 1-Дервента и на регионалном путу РI 2102 дионица Горња Вијака1-Горња Вијака 2 измијењен је режим одвијања саобраћаја, па возаче молимо да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.(09.03-10.07.2020).

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-14.1 дионица Чатрња – Градишка због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На граничном прелазу Градишка повремено је појачана фреквенција теретних возила, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: